Neron elämää

”Olen Nero, entinen orpo villikissa. Enää en ole villi enkä oikein orpokaan. Meri tuli ja tarjosi kodin. Minä hyväksyin tarjouksen…” Näin esittelin urani alussa itseni ja rankan taustani. Äiti siis katosi ja häneltä jäi neljä kissavauvaa. Meistä vauvoistakin katosi yksi. Meri pelasti ja alkoi ruokkia kolmea, Mörköä, Pimua ja minua. Myöhemmin hän etsi sisaruksilleni uuden kodin.

Meri, emäntä-piika, kirjoitti Pentukirjaani noista ajoista näin: ”Siitä alkoi mielenkiintoinen kissankesytysoperaatio, jossa Nero opetti minulle ainakin yhtä paljon kuin minä sille.”

Kirjoitan joka kuukausi seikkailuistani, joita on siunaantunut paljon. Piika on usein ollut sydän sykkyrällä, kun olen kadonnut, sairastanut, tapellut. Onneksi paljon on ollut myös rauhallista maalaiselämää, kodin lämpöä ja turvaa, unohtamatta pulleita hiiriä, ärsyttäviä oravia ja naapurin hupsua koiraa.

Käy ihailemassa kuviani galleriassa!

"Pikatalvi, parikymmentä senttiä lunta ja joulukorttimaisema kesti viikon verran", aloittaa Nero joulukuun palstansa. Kotipalstalla ja pihalla vuodenaikojen vaihtelu on ollut kiivasta. Lumi tuli, lumi meni, lumi tuli... 

Nero ja piika aloittelevat adventtia ja odottavat juhlaa. Se lähestyy kodin rauhassa ja askareissa, kynttilän liekissä, lahjapaperin rapinassa, keittiön tuoksuissa. Oli lunta tai ei karkoittamassa kaamosta, jokin sisällä (kotona ja sisimmässä) lämmittää ja valaisee.

Nerolla on aikaa pohtia myös maailman melskeitä:

"Maailma tarvitsisi viisaita johtajia, mutta tuota jaloa ominaisuutta ei tunnuta tähdennettävän päällikkövalinnoissa. Viisaiden profeettojen opit valjastetaan oman edun tavoitteluun ja Vapahtajaa etsitään epätoivoisesti, vaikka hän syntyi meille jo monta joulua sitten ja jakaa yhä viisauttaan keskellämme."

 

 

 

Lähetä Nerolle terveisiä!

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Sähköposti (ei pakollinen):
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: