Yhdessä

Yhdessä elämä on parempaa. Ollaan siis yhteyksissä. Askelen Yhdessä-palstalla jaetaan kokemuksia ja ollaan mukana lehdenteossa.

 

 

Mitä jäi mieleesi kesähäistä?

Kerro meille mieleesi jäänyt muisto kesähäistä. Suvi on suurten juhlien aikaa. Julkaisemme kesäkuun Askelessa valikoiman lukijoiden muistoja kesähäistä. 

Arvomme vastanneiden kesken kirjapalkinnon.
Kirjoita  sähköpostin otsikkoon "Kesähäät" ja liitä lyhyeen viestiisi myös nimesi ja osoitteesi.
Lähetä muistosi  22.5. mennessä osoitteeseen **@**

Toukokuun lehteen kyselimme äidin neuvoja. Tässä muutama:

"Äiti herätti meidät lapset aina laulaen 'Hyvää huomenta, hyvä nukkuva sydän.' Kun herätys oli kaunis, oli helppo herätä hyvällä tuulella."

"'On yhtä helppo olla siisti kuin epäsiisti.' Eli työnsä tulee tehdä huolellisesti alusta loppuun." 

 

 


Kotimaan matkaklubin Viulunsoittaja katolla -musikaali Tallinnassa

 

Lähde Askelen päätoimittajan Mari Teinilän mukana kulttuurimatkalle Tallinnaan.

Viulunsoittaja katolla -musikaali sijoittuu 1900-luvun alun Ukrainaan ja kertoo koskettavan tarinan maitokauppias Tevjen ja hänen vaimonsa Golden 5 kauniista tyttärestä, jotka isä haluaisi naittaa juutalaisen perinteen mukaisesti.

Suuren suosion  saavuttaneen musikaalin unohtumattomia lauluja ovat mm. Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä. Musikaali esitettiin ensi kerran 1964 Broadwaylla, ja siitä tehtiin myös elokuva, joka sai kolme Oscaria.

Matkalla tutustutaan myös Estonia-teatteriin ja sen historiaan kulissikierroksella, sekä vieraillaan Maarjamäen linnassa ja elokuvamuseossa.

Katso lisätietoa tästä

 


Kotimaan matkaklubin matka
Pekingiin ja Kiinan muurille

 

Lähde Askelen ja Kotimaan toimituspäällikön, pastori Freija Özcanin kanssa tutkimaan sisäisen rauhan lähteitä Kiinaan.

Kiinassa kaikki on suurta, ja kaikki on toisin. Vuosituhantinen historia, Kiinan keisarien perintö ja eri dynastioiden värikkäät vaiheet ovat muovanneet tätä suurta maata, jossa menneisyys kietoutuu nykyhetkeen ja uuden vuosituhannen elämään.

Peking on portti kiehtovaan maahan, jossa melkein kaikki on "maailman suurinta". Keisarien valtakunnassa koet ja näet hämmästyttävän Kiinan muurin, Kielletyn kaupungin Lohikäärmevaltaistuimineen, Tian’an Menin eli Taivaallisen rauhan aukion. Ihmettelet loputonta ihmisvilinää ja polkupyörriä. Haistelet katukeittiöiden tuoksuja, herkuttelet Pekingin Ankalla, maistelet aitoa kiinalaista teetä. Ostosmahdollisuudet ovat rajattomat, merkkiliikkeistä tavarataloihin, joista löytyy kaikkea mahdollista. 

Kotimaan matkaklubin matka Kiinaan on myös matka sisäiseen rauhaan. Matkalla tutustutaan myös Tanzhesin temppeliin ja Xishikun kirkkoon.

Lisätietoa löydät tästä.